Friday, 20 November 2015

Petua dan Cara Memulihkan Dara

 


Kali ini saya inginkan kongsikan petua dan cara memulihkan dara  khas untuk isteri-isteri dan untuk suami-suami khasusnya. Jadi kalau suami terbaca artikel ini jangan lupa kongsikan dengan isteri anda agar isteri anda kembali dara.

Baru-baru ini hangat dikatakan sekarang mengenai seorang selebriti di Indonesia melakukan rawatan mengembalikan keperawanan (dara) atau dalam erti kata lain melakukan pembedahan membuat kembali selaput dara tersebut. Sememangnya boleh. Sekiranya koyakkan selaput tersebut masih kecil, hanya dilakukan penjahitan semula. Sekiranya koyak selaput tersebut besar, maka diambil sedikit bahagian dari kulit vagina untuk membuat selaput dara yang baru.

Walau bagaimanapun cara tersebut iaitu pembedahan menelan belanja tinggi. Untuk menjimatkan kos anda boleh buat sendiri . Antara ramun dan cara-caranya adalah seperti di bawah:

Ramuan-ramuan:

 • 12 biji pinang muda sebesar ibu jari (boleh dibeli dari kedai India) dan
 • Gambir Sarawak sebesar kuku telunjuk (boleh dibeli dari kedai ubat cina dan penjual ubat kaki lima).

Cara-caranya:

 1. Pinang muda ini dibelah dua. Pastikan isinya masih lembut dan bergetah.
 2. Tumbuk isi pinang muda ini dan kemudian diperah bagi mendapatkan air pekat bergetah berwarna kemerahan.
 3. Campurkan dengan gambir Sarawak yang telah dihancurkan terlebih dahulu.
 4. Kacau rata-rata dan panaskan di atas api yang sederhana sehingga terbentuk cecair pekat seperti gam (tak begitu kuat melekat apabila disentuh).
 5. Celupkan ramuan ini dengan cotton bud atau kapas yang digulung.
 6. Perlahan-lahan masukkan ke dalam lubang faraj yang telah dibersihkan dan dikeringkan terlebih dahulu.
 7. Lakukan sorong tarik dengan berhati-hati sebanyak 3-4 kali. Peringkat awal, mungkin rasa pedih sedikit.
 8. Jangan membasuh faraj atau buang air selama 3 jam setelah melakukan rawatan ini atau anda terpaksa mengulangnya sekali lagi.
 9. Seeloknya dilakukan rawatan petua ini pada sebelah malam atau selepas subuh.
 10. Jangan lakukan ketika sedang haid.
 11. Bagi mendapatkan hasil yang maksimum, lakukan rawatan ini selama 44 hari.

Kesan-kesan rawatan pulih dara

Jika anda melakukan rawatan petua ini dengan betul, lubang faraj anda seakan diselaputi kulit nipis seperti selaput. Jika bergesel zakar, anda akan berasa faraj anda begitu ketat dan pedih. Ini adalah kerana air pinang muda dan gambir sarawak akan mula bertindak mengetatkan permukaan dalam dan luar faraj apabila air mazi mengalir dari faraj. Apabila air ini bergabung dan menitis ke kain cadar, seperti ada tanda titisan darah bayu (jernih).

Demikian petua pulih dara yang dapat Anda amalkan. Petua ini memang dianggap penting terutamanya kepada isteri-isteri yang amat mementingkan kesihatan badan, sebab itu kita lihat ramai isteri sekarang lepas beranak sekejap sahaja badannya langsing dan kembali ke bentuk asal. Bukan senang, kena buat rawatan semua tu.