Friday, 20 November 2015

Punca Zakar Pendek dan Cara Mengatasinya

 


Kebanyakkan pendapat mengatakan saiz senjata orang Asia terutama orang Malaysia adalah lebih kecil daripada orang Eropah atau Arab. Keadaan ini biasanya dikaitkan dengan saiz fizikal. Orang Arab dan Eropah selalunya mempunyai tubuh badan yang lebih besar maka dikatakan saiz senjata mereka juga besar.

Ini tidak tepat sebenarnya. Oleh kerana senjata ‘tersimpan’ di dalam seluar, maka kita cuma boleh menganggarnya saja berdasarkan saiz tubuh badan. Jika orangnya tinggi, kita sangkakan zakarnya pasti panjang. Jika orangnya berbadan sasa, kita sangkakan senjatanya pasti mantap dan berkuasa.

Adakah anda tahu orang yang gemuk(obes) mempunyai senjata yang kecil? Ya orang yang mempunyai berat badan atau lemak berlebihan mempunyai senjata yang kecil. Sehingga ada yang sukar dikhatankan kerana saiz senjatanya terlalu kecil.

Jadi adakah saiz badan seseorang adalah berkadar langsung dengar saiz senjata mereka? Jawapan saya tentulah tidak. Ini kerana senjata adalah organ yang sangat unik tidak seperti organ kita yang lain. Orang yang berbadan kecil juga mampu mempunyai senjata yang panjang dan besar dengan beberapa kaedah.

Namun anda haruslah berhati-hati. Sekiranya anda memilih kaedah yang salah, senjata anda bukan saja tidak besar dan panjang, malah mungkin menyebabkan ianya tidak berfungsi dengan normal.